Meedoen met uw instelling

Gouden Dagen Nederland is het goede doel voor ouderen. Wij maken ons hard voor de kwaliteit van leven van ouderen. Want juist ouderen hebben te maken met verliezen die onomkeerbaar zijn. Als je niet meer mobiel bent, je gezondheid slechter wordt en/of veel mensen om je heen hebt verloren, worden mooie momenten zeldzaam. Aandacht is het sleutelwoord in onze aanpak… zodat ouderen zich gezien en gehoord voelen.

Ons netwerk van deelnemers – lokaal gevestigde zorg- en/of welzijninstellingen – groeit en graag willen we in alle gemeenten in Nederland samenwerken met lokaal gevestigde ouderenorganisaties. Ook met u. U heeft de namelijk de faciliteiten, lokale bekendheid en infrastructuur om van betekenis te zijn voor ouderen in uw omgeving, maar… U heeft niet altijd de middelen, mogelijkheden en mensen om dit structureel te doen.

Het vinden van eenzame en kwetsbare ouderen is niet eenvoudig. Mensen komen er liever niet voor uit dat ze het niet meer redden in hun eentje. Hulp vragen doen ze niet graag.

inzet-aanmelden-locatieGouden Dagen heeft de afgelopen jaren een werkwijze ontwikkeld waarbij mensen en middelen bij elkaar brengen om ouderen positief en structureel te helpen. Dat doen we nationaal én lokaal… vrijwilligers, bedrijfsleven, donateurs, sponsoren en (lokale) organisaties spannen zich gezamenlijk en naar eigen kracht in om het leven van ouderen te verbeteren. We bouwen – samen met u – aan een sterk lokaal netwerk waarin ouderen gevonden worden en in beeld blijven.

Door Gouden Dagen vergroot u uw bekendheid in de wijk, vergroot u uw bereik onder ouderen en creëert u een netwerk van organisaties, bedrijven, sponsoren, vrijwilligers en donateurs (en Gouden Vrienden). Als deelnemer van Gouden Dagen wordt u gefaciliteerd en ondersteund vanuit ons landelijk bureau in Bilthoven. We doen dit door:

  • Fondsen voor u te werven en u te ondersteunen bij eigen fondsenwerving.
  • U te ondersteunen bij de opzet en uitvoer van Gouden Koffie en bij het invullen van individuele en groepswensen (Gouden Wensen, Gouden Cultuur en Gouden Natuur).
  • U te ondersteunen bij het werven en inzetten van vrijwilligers.
  • Het maken van landelijke, regionale en lokale publiciteit.
  • Het stimuleren van uitwisselingen van ervaringen tussen Gouden Dagen deelnemers

Het Gouden Dagen programma wordt uitgevoerd door lokale zorg- en welzijnsinstellingen met een buurtfunctie. Vervult uw instelling deze buurtfunctie en bent u op zoek naar een structurele manier om het welzijn van ouderen te verbeteren? Wij starten met u graag een lokaal Gouden Dagen programma.

Bekijk onze flyer en/of meldt uw locatie hieronder aan.