SAMENWERKEN TEGEN EENZAAMHEID 

Het is nou eenmaal een feit dat we ouder worden en met de jaren meer uitdagingen tegen komen. Senioren hebben te maken met verliezen die onomkeerbaar zijn. Het verlies van dierbaren, maar ook van gezondheid en mobiliteit maken hen kwetsbaar en regelmatig ook eenzaam.

Gouden Dagen wil ervoor zorgen dat ouderen in Nederland zich verbonden voelen met anderen en daardoor hun kwaliteit van leven verbeteren. Niet alleen voor de ouderen in zorginstellingen, maar ook voor het groeiende aantal ouderen dat zelfstandig woont.  

Daarom is de afgelopen jaren een sterk netwerk ontwikkeld, welke blijft groeien. Er wordt intensief samengewerkt met zorginstellingen en buurtcentra door heel Nederland. Onze Gouden Clubs.

Door de krachten te bundelen is het bereik groter en kunnen gezamenlijke doelen sneller worden gerealiseerd. Ook wordt de kleur Goud gedragen in alle communicatie-uitingen en toegekend aan de activiteiten, welke bijdraagt aan de algemene herkenbaarheid. 

Gouden Dagen wil ervoor zorgen dat ouderen in Nederland zich verbonden voelen met anderen en daardoor hun kwaliteit van leven verbeteren. Niet alleen voor de ouderen in zorginstellingen, maar ook voor het groeiende aantal ouderen dat zelfstandig woont.  

“Een eenzaam kopje wordt snel koud” 1:01

“Verf op het doek brengt kleur in mijn leven” 1:01

“Naar buiten in tuinen bezorgt mij Gouden Dagen” 1:01

GOUDEN CLUB

Er bestaat geen standaard Gouden Club, maar de rol van een Gouden Club is van onschatbare waarde. Helemaal vanwege de sociale functie en verbindende factor, waardoor zij direct in contact staan met senioren. Het voordeel is dat de locaties reeds bekend zijn bij de doelgroep en dat geeft veel vertrouwen. Een mooie gelegenheid om activiteiten te organiseren en ouderen uit hun isolement te halen.

Meedoen als Gouden Club maakt voor ouderen een wereld van verschil en is daarom ook zo gepiept. Meld aan bij Gouden Dagen en ervaar direct de voordelen. Zonder eigen identiteit te verliezen.

Vergroot tegelijkertijd de bekendheid in de wijk. Uiteraard ondersteunt Gouden Dagen waar nodig. Maak gebruik van het Gouden Aanbod of laat bestaande activiteiten goud kleuren. Zodat senioren binnen de woon/zorginstellingen, maar ook de zelfstandig wonende in de omgeving worden bereikt en deelnemen.

Want leuk oud worden willen we voor iedereen! 

27

van de ouderen is kwetsbaar

50

van de ouderen is eenzaam

260,000

mensen hebben dementie

15

van de ouderen is depressief

ERVAAR DE VELE VOORDELEN ALS GOUDEN CLUB

MELD U HIER AAN ALS GOUDEN CLUB
ONTVANG VRIJBLIJVEND INFORMATIE EN ADVIES

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gouden promotiemateriaal

Om een eenheid te vormen met alle Gouden Clubs, kleuren niet alleen de activiteiten goud, maar schenkt Gouden Dagen diverse promotiematerialen. Deze dienen tevens als herkenningspunt voor de ouderen. Denk hierbij aan banners voor de Gouden Koffie, de wensboom voor de Gouden Wensen en diverse print media. 

Gouden koepelorganisatie

Gouden Dagen heeft als koepelorganisatie een groot netwerk opgebouwd die zich samen inzetten tegen eenzaamheid onder ouderen. Nieuwe leden, de Gouden Clubs, profiteren van dit netwerk tijdens het uitvoeren van de dagelijkse en gezamenlijke activiteiten. Delen van kennis en ondersteuning. Een stap dichter verbinding!

Aanbod evenementen

Elke Gouden Club is vrij in het bedenken en uitvoeren van leuke activiteiten. Aanvullend heeft Gouden Dagen een groot aanbod aan evenementen speciaal gericht op ouderen, waar als lid zijnde van geprofiteerd van kan worden. Het aanbod is wisselend, verrassend en draagt bij aan de herkenbaarheid van het Gouden Imago.  

ZO IS HET OM EEN GOUDEN CLUB TE ZIJN

LEES DE  ERVARINGEN  VAN  DE  GOUDEN  CLUB  COÖRDINATOREN 

MARJET VAN DE HULS 
ACTIVITEITEN COÖRDINATOR – STICHTING SINT JACOB, HAARLEM

Met een berg ervaring over hoe je een Gouden Club binnen een organisatie opzet, vertelt Marjet van de Huls middels een stappenplan graag het geheim van haar succes. Waardevolle tips voor wie op het punt staat zich aan te melden.

MEER

BERNARD LEKKERKERKER
ACTIVITEITEN COÖRDINATOR – BUURTHUIS DE MEERPAAL, EDE

Als coördinator pakt Bernard de zaken graag een beetje onorthodox aan. Gaan Gouden Dagen deelnemers met ouderen de natuur in, dan haalt hij de natuur in huis en nodigt dan een wetenschapper uit die alles weet van pandaberen.

MEER

ARIE GRAAFLAND
WELZIJNSREGISSEUR – ZORGINSTELLING AAFJE, RIJNMOND

Geconfronteerd met de wens van de overheid ouderen langer thuis te laten wonen, pionierde Arie Graafland er graag op los. Het resultaat? Die mag er zijn! Prachtige dagbestedingen speciaal voor honderden kwetsbare ouderen in ons land.

MEER

JOLANDA VAN DAM
ACTIVITEITEN COÖRDINATOR – VIVA! ZORGGROEP, HEEMSKERK

Al ruim tien jaar zet Jolanda zich in voor haar oudere medemens. Dankzij haar is bijna niemand in Heemskerk die nog nooit van Gouden Dagen heeft gehoord: ,,Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen.” 

MEER

SYLVIA VAN AGGEL
ACTIVITEITEN COÖRDINATOR – ZORGGROEP VITALIS, EINDHOVEN

De bijzondere wensen die ze als activiteiten coördinator in vervulling laat gaan namens Gouden Dagen, zijn ook persoonlijke hoogtepunten voor Sylvia. Twee in het bijzonder!

MEER

HANS HENDRIKS
ACTIVITEITEN COÖRDINATOR – ZORGGROEP CORDAAN, AMSTERDAM

Hans is een man die achter de schermen als een soort kerstman mooie evenementen organiseert voor ouderen in Amsterdam. Zijn droom? Het leven van 15.000 Amsterdamse ouderen mooier maken.

MEER
LATEN WE HET LEVEN VAN KWETSBARE OUDEREN SAMEN EEN STUKJE LEUKER MAKEN!
WORD GOUDEN CLUB