GOUDEN KOETS

De kracht van de Gouden Koets!

Zoals u weet richt Gouden Dagen zich op het bestrijden van eenzaamheid en het versterken van betrokkenheid in de wijk onder andere door het aanbieden van diverse leuke en verrassende activiteiten en het vervullen van wensen van ouderen. We horen helaas nog vaak dat mensen niet zelfstandig naar een activiteit kunnen komen en dat de beperking in mobiliteit grote impact heeft. Zelfstandig een boodschapje doen of een vriendin bezoeken zit er zonder hulp van buren of anderen die een auto hebben vaak niet meer in. Daarom richt Gouden Dagen zich op de inzet van de Gouden Koets, een mooie mobiliteitsoplossing die al op meerdere plekken beschikbaar is.

Al enkele jaren kunnen zelfstandig wonende ouderen in Zeist, IJsselstein, Utrecht, Heemskerk en binnenkort in de Hilversumse Meent een beroep doen op de Gouden Koets. Deze koets, een elektrisch aangedreven golfkar, gewrapped met afbeeldingen van de “echte” Gouden Koets, is voor velen een uitkomst omdat hij juist is bedoeld voor korte ritjes van deur tot deur.

Een uitje met de Gouden Koets

Een team enthousiaste vrijwilligers, bestaande uit planners en chauffeurs, zorgt wekelijks voor gemiddeld 25 ouderen voor vervoer naar de door hen gewenste bestemming.

Dat kan zijn voor een bezoek aan een familielid, een vriend(in), een winkel, de sportschool, stranduitje of de fysiopraktijk. Ook voor een rondrit door de gemeente staan de chauffeurs klaar. Niet alleen het vervoer maar ook het praatje met de chauffeur is voor velen een moment waar naar uitgekeken wordt. De organisatie verloopt over het algemeen heel goed. Chauffeurs halen mensen keurig op tijd op van huis en brengen hen ook weer op de afgesproken tijd terug. Vooralsnog wordt de Gouden Koets overal gratis of voor een minimale prijs aangeboden dankzij de financiële ondersteuning van lokale organisaties zoals bedrijven, middenstand en vriendstichtingen.

Meer weten over de Gouden Koets, of een ritje maken?

Stuur ons een bericht en we plannen snel wat in!

De overige Gouden Pijlers

Gouden Natuur

Het doet goed om buiten te zijn en dat is op latere leeftijd natuurlijk net zo. Maar lang niet altijd vanzelfsprekend. Met Gouden Natuur stimuleren we de ouderen vaker buiten te zijn.

Gouden Natuur

Gouden Cultuur

Gouden Cultuur brengt senioren met gedeelde interesses dichter bij elkaar en stimuleert de creativiteit. Want ook op latere leeftijd geeft cultuur kleur aan het leven.

Gouden Cultuur

Gouden Wensen

Met Gouden Wensen gaan eenvoudige, bijzondere, maar vaak ook betekenisvolle wensen in vervulling.

Gouden Wensen