GOUDEN NATUUR

De natuur is om te beleven, niet om er alleen vanuit binnen naar te kijken!

Een dagje weg met een groep ouderen betekent veel regelwerk. Vervoer, kosten voor eten en drinken en dan is de vraag ‘wat gaan we eigenlijk doen?’ nog niet eens beantwoord.  Gouden Dagen biedt uitkomst. Zo hebben we een mooi plan voor de “Kom mee naar buiten dag” en zijn er vele leuke ideeën zoals een wandeling op het strand, helpen in de moestuin of een paar uurtjes naar een natuurgebied. Wij weten hoe u het best vervoer organiseert of in de toekomst een uitje zelf het makkelijkst regelt. Mail ons via info@goudendagen.nl .

De Gouden Lichtjestour...

Sinds jaar en dag organiseert Jolanda de Gouden Lichtjestour. Een stadswandeling voor ouderen tijdens de donkere dagen vlak voor kerst. Een moment dus waarop Heemskerk er op z’n mooist uitziet. 
 
,,Het idee is geboren omdat ik bedacht had: mensen willen altijd wandelen. Naar buiten. Dat gebeurt in het voorjaar en de zomer en een beetje in het najaar, maar dan is het over”, vertelt Jolanda. ,,Als wij rond de feestdagen het dorp in gaan, is alles leuk verlicht, maar dat zien deze mensen vaak niet. En waarom eigenlijk niet? Kleed de mensen warm aan en gaan met die banaan!”
 
Wat begon met een blokje om langs wat feestelijk verlichte tuinen, veranderde al snel in een tocht met Duitse kerstmarktachtige trekjes. Er kwamen kraampjes langs de weg, een kerstkoor en dansenden kinderen. Omwonenden toonden zich razend enthousiast en plaatsten ieder jaar grotere lichtsculpturen in de tuin. ,,Er liep zelfs een kerstman rond met wie deelnemers op de foto konden.”

Meer weten over de Gouden Natuur, of samen een wandeling maken?

Stuur ons een bericht en we plannen snel wat in!

Meer over de Gouden Natuur

Dat het belangrijk is om naar buiten te gaan weet natuurlijk iedereen. Even lekker de natuur in en overgeven aan het seizoen. En het leuke is dat je helemaal niet zo ver hoeft te gaan hiervoor, een ommetje in de buurt doet al wonderen. De afgelopen jaren is zelfs een trend ontstaan op gebied van wandelen. Het is ook Gouden Dagen niet ontgaan dat steeds meer bedrijven het personeel aansporen om naar buiten te gaan gedurende de pauze. In het kader van maatschappelijk bijdragen, ziet Gouden Dagen een kans om meer bedrijven te koppelen aan zorginstellingen en dus aan de ouderen. Zodat er bijvoorbeeld wekelijks een georganiseerde wandeling kan plaatsvinden. Op deze manier worden ouderen gestimuleerd om er op uit te trekken, is er sociaal contact en hebben ze iets leuks om naar uit te zien. Andersom kunnen de ouderen ons ook veel leren en inspireren. Meer weten over dit idee en hoe bedrijven in de buurt erbij aan te laten haken? Neem dan contact op via info@goudendagen.nl.

De overige Gouden Pijlers

Gouden Koffie

Een kopje koffie is lekker, maar smaakt altijd beter in goed gezelschap! Een sociaal moment als deze zorgt voor gezelligheid, een leuk praatje en doorbreekt de dagelijkse routine.

Gouden Koffie

Gouden Cultuur

Gouden Cultuur brengt senioren met gedeelde interesses dichter bij elkaar en stimuleert de creativiteit. Want ook op latere leeftijd geeft cultuur kleur aan het leven.

Gouden Cultuur

Gouden Wensen

Met Gouden Wensen gaan eenvoudige, bijzondere, maar vaak ook betekenisvolle wensen in vervulling.

Gouden Wensen