GOUDEN NATUUR
SAMEN BLIJVEN GENIETEN VAN GROEN

DE NATUUR IS OM TE BELEVEN, NIET OM ER ALLEEN VANUIT BINNEN NAAR TE KIJKEN!

Jammer genoeg is dit voor veel ouderen wel het geval en is het vaak even geleden wanneer ze voor het laatst lekker buiten zijn geweest. Want was het eens niet meer dan normaal even een klein ommetje te maken, zijn het tegenwoordig de beperkingen die in de weg zitten. En dat zou niet moeten mogen vindt Gouden Dagen. Middels Gouden Natuur willen we – het buitenzijn, een wandeling in het bos, tuinieren en de beleving van de seizoenen – kortom het contact met buiten en groen weer vanzelfsprekend maken.

Gouden Natuur is er bij uitstek voor ouderen die graag genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Het buiten zijn is zoals we al weten goed voor de gezondheid, maar kan daarnaast (dierbare) herinneringen naar boven brengen. Hoe leuk is het om deze vervolgens, in een ontspannen sfeer, met elkaar te delen. Een mooie gelegenheid in verbinding te staan met anderen en mogelijk nieuwe sociale contacten te maken. Daarnaast motiveert het om lekker actief bezig te zijn, zodat er een draai wordt gegeven aan de rustige dagen. Op deze manier wordt de drempel om naar buiten te gaan steeds een beetje kleiner. 

Een kleine wandeling is vaak al genoeg voor ouderen om van een normale dagelijkse dag iets bijzonders te maken. In samenwerking met de Gouden Clubs, partners, organisaties en vrijwilligers proberen we daar een schepje bovenop te doen. Zodat ouderen bijvoorbeeld de dieren op een boerderij mogen verzorgen/ voeren, mee kunnen helpen tuinieren in moestuintjes of naar een mooi natuurgebied worden gebracht onder leiding van een gids. Activiteiten welke eenvoudig realiseerbaar zijn maar een grote impact hebben.

Herkent u zich hierin of wilt u helpen dergelijke activiteiten in de toekomst mogelijk te blijven maken, laat het ons weten en neem contact op met Gouden Dagen.

101

GOEDE REDENEN
OM NAAR BUITEN TE GAAN
En nog veel meer initiatieven en leuke activiteiten om ouderen mee te nemen!