GOUDEN CULTUUR
ONTDEK HOE OUDEREN KUNNEN INSPIREREN

Kunst en cultuur laten niet onberoerd, of je nu 30 of 80 jaar bent!

Sterker nog, kunst en cultuur vormen een belangrijke bron en uitlaat klep voor de creatieve geest. Het geeft betekenis aan de dag en motiveert om activiteiten te ondernemen. Of het nu gaat om interesse in bepaalde tradities, zelf expressie of het uitdragen van talenten. Ook op latere leeftijd is dit niet anders, echter zien we wel een daling van activiteiten in de praktijk. En dat is niet alleen jammer voor de ouderen zelf, maar ook een gemis voor de samenleving. Want ouderen kunnen onverwacht verrassend uit de hoek komen. Ontdek welke talenten schuilen achter die rimpels en wordt geïnspireerd!

De afgelopen jaren hebben (creatieve) ouderen ons al flink weten te verrassen. Zo hebben we een orkest zien ontstaan uit een groepje muzikanten op leeftijd, die hun oude passie voor muziek hebben opgepakt en samengebracht. Bloed fanatieke deelnemers voorbij zien scheuren tijdens de NK Scootmobiel race. Prachtige kunstwerken mogen bewonderen en de ontroering gezien in de ogen tijdens één van de klassieke concerten. En dit is nog maar een kleine selectie van al deze onvergetelijke momenten. Naast de veelzijdigheid van de interesses, leert het vooral dat ze niet vergaan met de jaren. 

Daarom is het van groot belang de creativiteit te voeden te zorgen voor een divers cultureel activiteiten aanbod. Middels Gouden Cultuur zorgt Gouden Dagen ervoor dat ouderen kunnen genieten van kunst en cultuur. De activiteiten zijn tevens gericht op ontmoeting en hebben een sociaal karakter. Het wordt mogelijk gemaakt door de beste aanbieders van cultureel aanbod voor ouderen, door (financiële) steun, lokale samenwerking én de inzet van talloze vrijwilligers. 

Heeft u een cultureel aanbod waarmee u kwetsbare ouderen kunt helpen? Laat het ons weten. 

55

CULTURELE ACTIVITEITEN
WAAR OUDEREN ENTHOUSIAST VAN WORDEN
En Gouden Dagen ervoor zorgt dat ze ervan kunnen blijven genieten!