GOUDEN CULTUUR

Kunst en cultuur laten niet onberoerd, of je nu 30 of 80 jaar bent!

Gouden Cultuur brengt senioren met gedeelde interesses dichter bij elkaar en stimuleert de creativiteit. Samen genieten van het werk en/of optreden van anderen, maar ook lekker zelf aan de slag met muziek of kunst. Gouden Dagen kan meerdere eigen projecten leveren. Denk aan schilderworkshops, uitgebreide activiteiten als de Lichtjestour rond kerstverlichting, de Gouden Tour door Europa waarbij spel, eten, muziek van meerdere Europese landen centraal staan. Samen met muzikanten en andere artiesten blijven we op zoek naar mooie voorstellingen waar ouderen uit uw wijk van kunnen genieten. Ook hierin ondersteunt Gouden Dagen met fondsen werven, de communicatie (flyers/posters/persberichten) en een handig uitgewerkt stappenplan in een speciaal bij ons te verkrijgen handboek.  Mail of bel ons via info@goudendagen.nl of 030-6331498.

Een muzikale wereldreis met...

Wouter Harbers (35) uit Zeist organiseert al vijf jaar Gouden Koffieconcerten. Ouderen genieten van zijn repertoire én zijn brede kennis van de klassieke muziek. Want dat is de onderscheidende factor die de pianist zo bijzonder maakt. Naast spelen krijgt de luisteraar steevast uitleg over de achtergrond van de muziekstukken. 

Hoogtepunt voor Harbers én de luisteraar waren zijn Gouden Kasteelconcerten die tijdens de pandemie werden uitgezonden op tv-zender ONS. De muziekuitvoeringen vormden een muzikale wereldreis waarbij Harbers steeds een andere plaats aandeed.  Van Parijs naar Wenen en via Leipzig naar Hongarije en Polen.

Samen met vier muzikale vrienden verzorgt Harbers vanuit Kasteel De Vanenburg de optredens. ,,De toelichtingen tijdens concerten zijn echt mijn ding” , vertelt Harbers. ,,Ik vertel iets over de muziek, het verhaal erachter zodat het veel meer gaat leven. Doe ik ook bij de Gouden Kasteelconcerten. Zodat het een beetje gaat leven, mensen er echt bij zijn..”

Meer weten over de Gouden Cultuur, of samen creatief gaan doen?

Stuur ons een bericht en we plannen snel wat in!

Meer over de Gouden Cultuur

Gouden Cultuur brengt senioren met gedeelde interesses dichter bij elkaar en stimuleert de creativiteit. Want ook op latere leeftijd geeft cultuur kleur aan het leven. Samen genieten van het werk en/of optreden van anderen, maar ook lekker zelf aan de slag met muziek of kunst. Verborgen talenten worden ontdekt of komen weer tot leven en blijven verrassen. Gezellig, ontroerend, leerzaam, maar vooral heel erg leuk! Zo is er het afgelopen jaar, wegens groot succes, een enorme vraag geweest naar de schilderworkshops in samenwerking met Manja van der Lip. Waarin ouderen terug mochten naar de basis om te voelen hoe het ook alweer was om buiten de lijntjes te kleuren. Voor sommigen voelde dat moment even spannend, maar al snel kwam er zelfvertrouwen voor in de plaats. Er werd niet nageschilderd, maar juist vorm gegeven aan de eigen expressie. Met als resultaat verbluffende schilderwerken en het ontpoppen van talenten. Meer weten over deze workshops voor ouderen? Neem contact op via info@goudendagen.nl.

De overige Gouden Pijlers

Gouden Natuur

Het doet goed om buiten te zijn en dat is op latere leeftijd natuurlijk net zo. Maar lang niet altijd vanzelfsprekend. Met Gouden Natuur stimuleren we de ouderen vaker buiten te zijn.

Gouden Natuur

Gouden Koffie

Een kopje koffie is lekker, maar smaakt altijd beter in goed gezelschap! Een sociaal moment als deze zorgt voor gezelligheid, een leuk praatje en doorbreekt de dagelijkse routine.

Gouden Koffie

Gouden Wensen

Met Gouden Wensen gaan eenvoudige, bijzondere, maar vaak ook betekenisvolle wensen in vervulling.

Gouden Wensen
0