Samen zijn met Gouden Cultuur

Ieder mens is uniek, met eigen talenten, wensen en behoeften. Met Gouden Cultuur kunnen ouderen hun eigen talent (opnieuw) gebruiken en genieten van het talent van anderen. Of het nu gaat om zang, toneel, kunst of muziek… Gouden Cultuur brengt mensen met een gedeelde interesse dichter bij elkaar.

Kunst en cultuur laat niet onberoerd, of je nu 30 of 80 bent. Zelf aan de slag zijn of kijken naar het werk van anderen verbindt. En cultuur is goed voor de gezondheid: fysiek én mentaal.

Gouden Cultuur is een cultureel aanbod gericht op ontmoeting. Het wordt mogelijk gemaakt door de beste aanbieders van cultureel aanbod voor ouderen, door (financiële) steun, lokale samenwerking én de inzet van talloze vrijwilligers.

Heeft u een cultureel aanbod waarmee u kwetsbare ouderen kunt helpen? Laat het ons weten!

De totstandkoming van wensen gericht op Gouden Cultuur verloopt via de zorg- en welzijnsinstelling in uw regio. Gebruik de wensboom op de Gouden Dagen locatie  om uw Gouden Cultuurwens door te geven. Is er geen Gouden Dagen locatie in uw regio? Wij willen uw wens toch graag horen!

Wilt u een eigen talent ontwikkelen of gebruiken óf genieten van de talenten van een ander?

Het programma Lang Leve Kunst zet in op het verhogen van het welbevinden van ouderen door kunst en cultuur. Cultuurdeelname kan ouderen helpen om langer zelfstandig te blijven wonen.