Skip to main content

GOUDEN DAGEN

Graag stellen we ons voor. Gouden Dagen werkt samen met (zorg)instellingen en partners aan een betere kwaliteit van het leven voor ouderen. Ons doel is om eenzaamheid te bestrijden en tegelijkertijd mensen bijeen te brengen. Niet eenmalig, maar structureel. Met andere woorden: Gouden Dagen verbindt tegen eenzaamheid.

ONZE ORGANISATIE

Ouderen hebben te maken met verliezen die onomkeerbaar zijn. Het verlies van dierbaren, maar ook van gezondheid en mobiliteit maken kwetsbaar en regelmatig ook eenzaam. Gouden Dagen wil ervoor zorgen dat ouderen in Nederland zich verbonden voelen met anderen en daardoor hun kwaliteit van het leven verbeteren. Niet alleen voor ouderen in zorginstellingen, maar ook voor het groeiende aantal ouderen dat nog zelfstandig woont.

Marjet van der Huls (Activiteiten-coördinator):
"Gouden Dagen betekent: feest, gezelligheid, 
naar elkaar omzien, contact, ontroering en blijdschap."

Om dat te kunnen realiseren is het allereerst belangrijk een groot en betrouwbaar netwerk op te bouwen, zodat we onze doelgroep gericht kunnen bereiken. Half werk is hierbij geen optie en om de Gouden Ambities verder te ontwikkelen op landelijk niveau, wordt intensief samengewerkt met:

  • 2.400 zorginstellingen in Nederland
  • 7.000 buurtcentra
  • 420.000 vrijwilligers die actief zijn voor bovengenoemde organisaties. 

ONZE AANPAK

Kwetsbare ouderen hebben niet persé dezelfde hulpvraag. Door maatwerk te leveren en sociale contacten te stimuleren krijgen zij weer plezier in het leven. Ons netwerk heeft persoonlijk contact met ouderen en weet wat hun individuele hulpvraag is. Zij zoeken vervolgens een passende oplossing of activiteit. Hierbij maken ze gebruik van het Gouden Aanbod van Gouden Dagen. Deze worden lokaal georganiseerd en soms ook landelijk. Al onze activiteiten richten zich op: 

  • het stimuleren van waardevolle contacten tussen ouderen
  • het bouwen van een sterk en actief netwerk rondom ouderen die naar hen omzien
  • het motiveren van ouderen om vrijwilligersactiviteiten te ondernemen
  • het mogelijk maken en in vervulling laten gaan van lang gekoesterde wensen
  • het gevoel geven dat ouderen mee blijven tellen in de maatschappij
JAARVERSLAG

Resultaten voor ouderen bereiken we met elkaar

Gouden Dagen kijkt uit naar verdere uitbreiding van ons netwerk en de samenwerking met partijen die, net als wij, het voornemen hebben om zich op een positieve manier in te zetten voor het welzijn van de ouderen. Lees ons jaarverslag voor de uitgebreide activiteiten van Gouden Dagen.
LEESLEES

BLADGOUD – HET MAGAZINE

SPECIAAL VOOR SENIOREN, EXTRA PUBLICITEIT VOOR DE GOUDEN CLUBS

Een sterk communicatiemiddel, vol met leuke en betekenisvolle artikelen, om meer aansluiting te vinden met onze doelgroep senioren. Geen stoffig karakter, maar inhoud dat lekker luchtig weg leest bij een kopje koffie. Dat is Bladgoud! Maar wat dit magazine nog unieker maakt is dat Gouden Dagen deze samen met een Gouden Club ontwikkeld. Dit geeft de Gouden Club bij uitstek de mogelijkheid tot extra publiciteit voor haar eigen woon/zorg-instelling. Uiteraard wordt de content goed op elkaar afgestemd, tegelijkertijd is er voldoende ruimte voor eigen inbreng. Zodat elke editie uniek is en geheel aansluit bij de regio. Vervolgens wordt Bladgoud gesegmenteerd verspreid en ontvangt de Gouden Club voldoende exemplaren om naar eigen inzicht uit te delen.

Speciaal voor ouderen! Een positief magazine, zonder stoffig karakter. Juist lekker luchtig en ook betekenisvol. Een goede aanvulling tijdens een kopje koffie.

Wilt u ook een eigen Bladgoud editie uitbrengen? Laat het Gouden Dagen weten via ons contactformulier.

GOUDEN NIEUWSBRIEF

 EDITIE SEPTEMBER 2021 

Nieuwsgierig naar de complete nieuwsbrief? Meld je dan snel aan!

AANMELDENAANMELDEN

We gaan het toneel op!

Iedereen kent het ietwat melancholisch stemmende liedje van Gerard Cox: ’t is weer voorbij die mooie zomer. Erg lang stilstaan bij de afgelopen maanden hoeft niet, want het najaar brengt ontzettend veel leuke nieuwe activiteiten en evenementen met zich mee.
 
Toch blikken we nog – met plezier – terug op de succesvolle Tour door Europa waar jullie heel veel leuke filmpjes en foto’s van deelden (waarvoor dank!). Fijn dat we zo veel ouderen een mooie zomeractiviteit hebben bezorgd.
 
Ook de herfst brengt veel moois. Denk aan de eerste schilderworkshop bij zorgorganisatie Brentano in Amstelveen. Zes weken lang gaan ouderen zich onderdompelen in creativiteit. We zijn erg benieuwd wat voor moois dat gaat opleveren!
 
Van 30 september tot 7 oktober is het ook weer de Week tegen Eenzaamheid, waarbij we met de coalitie Eén tegen Eenzaamheid het thema nog eens extra op de maatschappelijke agenda willen zetten.   
 
Daarbij organiseren we onder andere de Beweegbingo. Hierbij worden deelnemende ouderen uitgedaagd om zich mentaal en fysiek te laten prikkelen door alleen of gezamenlijk allerlei opdrachten te doen die ze vervolgens weer van hun bingokaart kunnen afstrepen. 
 
Tot slot leest u verderop een oproep voor een prachtig initiatief: Tell to inspire waarbij uw ervaring zomaar in het AFAS Circustheater kan worden opgevoerd. Dus scroll snel door en reageer!

Liesbeth Gaasbeek
Directeur Gouden Dagen

GOUDEN DAGEN IN DE MEDIA

SPOT, DEEL EN VOLG