GOUDEN WENSEN

Een bijzondere wens in vervulling laten gaan heeft iets magisch!

Wensen vervullen is het mooiste dat er is. Door iemands wens te vervullen voelt deze zich gehoord en gewaardeerd. Ook is het een mooie manier om uit te vinden wat ouderen uit de wijk echt willen en daarnaast biedt het vrijwilligers een leuke mogelijkheid om zich in te zetten voor ouderen op een waardevolle manier. Met onze wensenboom en starters pakket kan u direct aan de slag met de vervulling van wensen van ouderen uit uw/je wijk . Als u deelnemer wordt van Gouden Dagen ondersteunen we u zowel in de communicatie als de financiering om wensen daadwerkelijk mogelijk te maken. Uiteraard leveren we ook de wensboom, wenskaartjes en maken we van de eerste wens een feestelijk ‘openingsmoment’. Vragen lichten we uiteraard graag telefonisch toe. Neem dan contact met ons op voor een handboek met meer informatie of verdere uitleg met een van onze medewerkers via info@goudendagen.nl

De Gouden Wens van...

Honderd jaar oud en nog zo scherp als een mes. Frans Barleeus uit Haarlem werd als eeuweling eens flink in het zonnetje gezet door Gouden Dagen. De bewoner van Sint Jacobs woonzorgcentrum Nieuw Delftweide, sprak via een gedicht de wens uit voor hem bijzondere plekken in Haarlem te bezoeken. Dit gebeurde in een prachtig ouderwetse Volvo P1800. Als klap op de vuurpijl ontving hij uit handen van de burgemeester een bloemetje. 

De Haarlemmer vertrouwt al jaren zijn dagelijkse belevenissen in dichtvorm aan het papier toe. Dus ook de dag van de Gouden Wens is al in woorden vervat. Zonde om zelf een poging te wagen als de Haarlemse poëet dat al voor ons gedaan heeft. Dus hier een greep uit zijn werk: ‘14 juni was voor mij een gouden dag en de hele dag werd gevuld met een lach. Geheel vol met allerlei leuke en vrolijke dingen en niets anders dan allerlei herinneringen.’

Meer weten over de Gouden Wensen, of er samen één in vervulling laten gaan?

Stuur ons een bericht en we plannen snel wat in!

Meer over de Gouden Wensen

Wensen zijn er om in vervulling te laten gaan, daar doet leeftijd niets aan onder. En hoe mooi is het om juist op latere leeftijd de kans te hebben om een lang gekoesterde wens uit te zien komen? Laat dat nu net het doel zijn van de Gouden Wensen. Over de jaren heen is het Gouden Dagen gelukt veel van deze wensen aan het licht te brengen met behulp van een wensboom en wenskaarten, waarom ouderen de lang gekoesterde wens op kunnen schrijven en in de boom hangen. Tot op heden worden velen wensen beantwoord en worden nieuwe herinneringen gecreëerd. Maar dit kunnen er altijd nog meer zijn. Een belangrijke factor die hierbij kan ondersteunen is het hebben van een goed en betrouwbaar netwerk. Vaak is het al voldoende om de wens uit te zetten en kan deze sneller worden gerealiseerd door de kennis en krachten samen te bundelen. Wil je meer weten over hoe dit precies werkt of welke eerste stappen in dit proces te nemen? Neem dan contact op via info@goudendagen.nl.

De overige Gouden Pijlers

Gouden Natuur

Het doet goed om buiten te zijn en dat is op latere leeftijd natuurlijk net zo. Maar lang niet altijd vanzelfsprekend. Met Gouden Natuur stimuleren we de ouderen vaker buiten te zijn.

Gouden Natuur

Gouden Cultuur

Gouden Cultuur brengt senioren met gedeelde interesses dichter bij elkaar en stimuleert de creativiteit. Want ook op latere leeftijd geeft cultuur kleur aan het leven.

Gouden Cultuur

Gouden Koffie

Een kopje koffie is lekker, maar smaakt altijd beter in goed gezelschap! Een sociaal moment als deze zorgt voor gezelligheid, een leuk praatje en doorbreekt de dagelijkse routine.

Gouden Koffie