Amsterdam Light Festival

Stichting Gouden Dagen nodigt jullie van harte uit voor een betoverende ervaring tijdens de Gouden Lichttour op maandag 15 januari 2024 tijdens het Amsterdam Light Festival. Deze prachtige rondvaart door de Amsterdamse Grachten wordt jullie kosteloos aangeboden. Voor de 12e keer op rij presenteert het Amsterdam Light Festival schitterende lichtkunstwerken, die vanaf het water het best tot hun recht komen.

Deze unieke gelegenheid biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op de kunstwerken, maar heeft ook als doel om onvergetelijke contactmomenten te creëren, speciaal voor oudere en jongere buurtgenoten uit Amsterdam. Laat je betoveren door de magie van de lichtkunst en sluit je aan bij deze bijzondere boottocht. We kijken ernaar uit om samen met jullie deze prachtige avond te beleven.

In het kader van onze doelstelling Buurtverbinding, kan Gouden Dagen deze gezellige middag gratis aanbieden aan buren die met elkaar naar de Gouden Lichttour gaan. Voorwaarde is dat in ieder geval één jullie ouder is dan 65 jaar.
Het idee achter de “Gouden Lichttour” is simpel: alle bewoners uit Amsterdam en omgeving mogen een oudere in haar of zijn straat uitnodigen om mee te gaan naar de Gouden Lichttour”.
Wat deze Lichttour extra bijzonder maakt, is dat dit jaar basisschoolkinderen uit Amsterdam de kunstwerken zullen presenteren en hun kennis over licht, kunst en een duurzame wereld met jullie zullen delen.

Er wordt tevens gezorgd voor een hapje en drankje aan boord. De rondvaartboot is toegankelijk via een steiger, waar voldoende vrijwilligers aanwezig zullen zijn om degenen die dat nodig hebben, te assisteren bij het aan boord stappen. Het is belangrijk dat deelnemers zelfstandig of met behulp van een rollator kunnen lopen. Rollators kunnen veilig worden achtergelaten op de kade bij één van onze vrijwilligers die er goed op zal letten.