Gouden Activiteiten

Gouden Dagen wil graag de brug slaan tussen mooi aanbod en ouderen. Bent u op zoek naar een mooie activiteit, dan hopen wij dat vindt waar u naar op zoek bent. Zelf een aanbod? Vul dan het aanmeldformulier activiteiten in. 

Bent u al deelnemer? Raadpleeg de Gouden Dagen intranetomgeving (tabblad Services) voor meer  praktische informatie (aanmelding,kosten, etc.)

 

Het Danspaleis (fotografie Gaby Jongenelen)
Het Danspaleis (fotografie: Gaby Jongenelen)

Het Danspaleis
‘Een ouderwets gezellige disco op locatie’. Het Danspaleis is een gezellige disco voor ouderen, helemaal in de stijl van de jaren ’40 en ’50. De wereld wordt steeds kleiner naarmate je ouder wordt. Daarom zet Het Danspaleis met plaatjes van vroeger de deuren naar buiten weer open.
Het Danspaleis zet een uitgebreid muziekarchief in om de harten van bezoekers te openen, ze in contact te brengen met elkaar én met de personeelsleden van jouw instelling of organisatie. Door de blijdschap van de ouderen weten je collega’s weer precies waarom zij voor een baan in de zorg hebben gekozen. Tijdens een dansmiddag wordt er samen gedanst, gepraat en gelachen. Dit alles maakt Het Danspaleis tot een onvergetelijke ervaring.

Het Danspaleis is een twee uur durende activiteit. Het Danspaleis komt naar de locatie met een decor, een rijdend discomeubel met PlatenDraaier én diverse gastheren en -vrouwen die er helemaal op gericht zijn om iedereen op een prettige manier de dansvloer op te krijgen. Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de de website van Het Danspaleis.

Diva Dichtbij
Diva Dichtbij (fotografie: Studio Kastermans)


Diva Dichtbij

De Diva’s van Diva Dichtbij treden op voor mensen die afhankelijk zijn van langdurige zorg en niet meer zelf naar het theater kunnen. Dat doen we met kleinschalige muziekoptredens binnen diverse zorginstellingen. Met professionele zang en oprechte aandacht leggen wij contact van mens tot mens zodat de algemene onrust afneemt en dat mensen ervaren dat zij meer zijn dan hun ziekte.
Bekijk de website van Diva Dichtbij voor meer informatie.

 

Stichting Appeltaart Concerten
Stichting Appeltaart Concerten

Stichting Appeltaart Concerten
Stichting Appeltaart concerten brengt een ‘echt’, laagdrempelig, vrolijk en vaak indrukwekkend concert naar besloten of open kring. De concerten worden gegeven door professionele musici waardoor de muziek van hoogste kwaliteit is, de sfeer ontspannen en aandacht en er direct contact wordt gemaakt met het publiek.
Bekijk de website van Stichting Appeltaart concerten voor meer informatie.

 

PWA, een reis met het vakantieschip De Prins Willem-Alexander
PWA, een reis met het vakantieschip De Prins Willem-Alexander

PWA, vakantiereizen voor mensen met een zorgvraag
Vijf dagen een zorgeloze en onvergetelijke vakantie beleven. Dat kan op het vakantieschip De Prins Willem-Alexander. Het schip is speciaal ingericht voor gasten die moeilijk ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel. Men kan in alle rust genieten van alle bezienswaardigheden en er even lekker tussenuit.
Bekijk de website van PWA, vakantiereizen voor meer informatie.

 

Stichting Vier het Leven
Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij MDHV-03gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht. Wilt u meer informatie over de activiteiten van Vier het Leven? Bekijk de website van Vier het Leven voor meer informatie.

 

 

Circus Sijm (Fotograaf: Hilde Brandsma)
Circus Sijm (Fotograaf: Hilde Brandsma)

Circus Sijm, circus in de zorg
Bewoners van zorginstellingen, verpleeghuizen en ouderen uit de wijk krijgen de mogelijkheid om te genieten van een circusvoorstelling op locatie. Het programma dat aangeboden wordt is een bijzondere mix van circusacts, theater en muziek.
Het doel is om deze doelgroep de sfeer van het circus opnieuw te laten beleven.
Bekijk de website van Circus Sijm voor meer informatie.

 

CareClowns
Care Clowns

CareClowns op bezoek
CareClowns zijn specialisten in het maken van respectvol contact met mensen met dementie in zorginstellingen. Ze komen in duo’s en met liefde en respect stemmen zij hun spel af op de belevingswereld van de bewoners. Een CareClown-bezoek ontspant, geeft plezier, verwondert en ontroert.
Bekijk de website van CareClowns voor meer informatie.

 

ZorgDier
Zorgdier

ZorgDier, er is bezoek voor u

Als je altijd met dieren hebt geleefd is het vreselijk dit te moeten missen. Stichting ZorgDier leidt vrijwilligers met honden en katten op. Na een gedegen selectie en training gaan zij wekelijks op bezoek gaan bij kwetsbare ouderen. Dit kan zowel in zorginstellingen als bij hen thuis. Bekijk de website van ZorgDier voor meer informatie.

 

Poster Wintercircus
Poster Wintercircus

Wintercircus, een fantastisch circusspektakel in het theater
Adembenemende acrobatiek, heerlijke humor en spetterende live muziek. Een gezellig circustheaterspektakel waar je lacht én ademloos toekijkt!
Wintercircus Arlette Hanson heeft de afgelopen jaren circustheater ontwikkeld met een heel eigen stijl, klassiek en modern circus smelten samen tot een vrolijke eigentijdse voorstelling. Anders, origineel en nieuw. Leuk voor jong en oud! Het circus is ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden.
Bekijk de website van Wintercircus voor meer informatie.

 

hans_kazan_steven_kazan_1_groot
Steven Kazan & Hans Kazan

Hans Kazàn & Steven Kazàn: Geniet van de magische en soms hilarische confrontatie tussen vader en zoon Kazàn!
Nederlands’ bekendste goochelaar Hans Kazàn laat verbijsterende trucs en illusies zien, terwijl comedian Steven met zijn humor en visuele grappen de lachers op zijn hand krijgt.

Hans Kazàn & Steven Kazàn brengen een vreugdevolle show, speciaal op maat gemaakt ‘voor de jeugd van vroeger’.

 

Steven_Kazan_voor-de-jeugd-van-vroegergoudendagen
Steven Kazan: Voor de jeugd van vroeger

Comedian Steven Kazàn: een entertainer met een Gouden randje!
Speciaal ‘voor de jeugd van vroeger’ heeft Steven Kazàn een unieke show gecreëerd. De sympathieke comedian brengt een dynamische mix van humoristische acts, publieksinteractie en onverwachte magische verrassingen.

Steven’s energieke optreden is een absolute feel-good ervaring die niet snel vergeten zal worden!
Bekijk de website van de familie Kazàn voor zowel de show van Hans en Steven Kazan, als de show van alleen Steven Kazan.

 

QUIZzzIT, de quiz die bij iedereen weer oude tijden laat herleven
De Seniorenquiz laat in 40 vragen oude tijden herleven. Er komt van alles aan bod vanaf de jaren 30 to nu. Beelden van het polygoonjournaal, voorwerpen van vroeger, cabaret en het leukste onderdeel: de liedjes van toen. Probeer dan maar eens niet mee te zingen…
Bekijk de website van QuiZzzIT voor meer informatie over de Seniorenquiz.