GOUDEN KOFFIE

De kracht van dit kopje koffie zit hem in de verbinding!

Het organiseren van een wekelijks Gouden Koffiemoment is niet zo ingewikkeld. Wij kunnen helpen met het werven van nieuwe deelnemers (uit de wijk) door middel van posters en flyers (als deelnemer kan je deze downloaden vanaf onze website) en ook met fondsenwerving. Ook geven we inspiratie om de wekelijkse koffie interessant en gezellig te maken, keer op keer weer. We hebben bijvoorbeeld een kant en klaar plan hoe je het koffiedrinken kunt omlijsten met aanvullende activiteiten. Wat dacht je van koffie in je moerstaal of een maandelijkse lezing over de plaatselijke geschiedenis tijdens de koffie? Meer weten? Neem dan contact met ons op voor een handboek met meer informatie of verdere uitleg met een van onze medewerkers via info@goudendagen.nl.

Een kopje koffie met...

De 73-jarige Elzelien Cleusters had nog nooit van Gouden Dagen gehoord. Dat verandert als een buurman haar uitnodigt om een keer mee te gaan. Sindsdien drinkt ze niet alleen wekelijks een Gouden Koffie, ze zet zich ook in als vrijwilliger, maakt nieuwe vrienden en nodigt zelf wijkbewoners uit: ,,Het balletje is behoorlijk gaan rollen!”

Door het overlijden van haar man, leert ze – ondanks vriendinnen en een fijne zoon – wat eenzaamheid betekent. Gelukkig is daar het aanbod: ‘Kom nou een keertje mee, drinken we een kopje koffie’. Elzelien is sceptisch, houdt eigenlijk niet van ‘clubjes’. Toch gaat ze op zijn aanbod in en fietst naar wijkcentrum Binnenbos. Het blijkt een schot in de roos. 

,,Ik kan er echt naar uitkijken. Het breekt je dag”, glundert ze nu. De onverwachte ontmoetingen doen haar goed. ,,Ik vind het zo leuk dat je een beetje in een andere club terechtkomt met wie je ook, zelfs naast Gouden Dagen, weer dingen onderneemt.” 

Meer weten over de Gouden Koffie, of er samen eentje drinken?

Stuur ons een bericht en we plannen snel wat in!

Meer over de Gouden Koffie

Een kopje koffie smaakt zoveel beter wanneer deze in gezelschap genuttigd kan worden. Een gezellig praatje maken, uit het dagelijkse patroon en vooral onder de mensen zijn. Van de vele Gouden Koffies die we hebben mogen organiseren en ondersteunen weten we hoe belangrijk het voor de ouderen is om elke week deel te kunnen nemen aan een sociale activiteit. Dit geldt uiteraard ook voor de zelfstandig wonende ouderen in de wijk. Echter is het een kleine uitdaging deze groep te lokaliseren en zijn zijzelf ook niet altijd op de hoogte van de locaties waar activiteiten worden aangeboden.

Daar brengt Gouden Dagen graag verandering in. Door samen te kijken naar centrale plaatsen waar deze ouderen zich bewegen en vervolgens geïnformeerd kunnen worden. Om meer zichtbaarheid te geven en betrouwbaarheid uit te stralen, gebruiken we materialen als flyers, banners en posters. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact op via info@goudendagen.nl.

De overige Gouden Pijlers

Gouden Natuur

Het doet goed om buiten te zijn en dat is op latere leeftijd natuurlijk net zo. Maar lang niet altijd vanzelfsprekend. Met Gouden Natuur stimuleren we de ouderen vaker buiten te zijn.

Gouden Natuur

Gouden Cultuur

Gouden Cultuur brengt senioren met gedeelde interesses dichter bij elkaar en stimuleert de creativiteit. Want ook op latere leeftijd geeft cultuur kleur aan het leven.

Gouden Cultuur

Gouden Wensen

Met Gouden Wensen gaan eenvoudige, bijzondere, maar vaak ook betekenisvolle wensen in vervulling.

Gouden Wensen
209

LITER KOFFIE 
Aan Gouden Koffiemomenten

Help Gouden Dagen door te 
kunnen gaan met inschenken!