Skip to main content

GOUDEN GRACHT CONCERT MEER DAN

GESLAAGD 

Terugblik Gouden Gracht Concert

Op 23 en 24 juni was het dan eindelijk zover, Het Gouden Gracht Concert! Na een lange voorbereidingsperiode heeft dit tweedaagse evenement onze verwachtingen overtroffen. Op de dagen zelf was het even spannend wat betreft of de regen wegbleef en we het zonnetje van de vaartocht en de muzikale optredens konden genieten, maar al snel verdwenen deze gedachten bij het zien van de stroom enthousiaste ouderen en hun buurtbewoners die de weg naar de opstapplaats wisten te vinden. De sfeer zat er meteen goed in. Er werd gekletst, gelachen en geposeerd, nog voor er daadwerkelijk aan boord werd gegaan.

Eenmaal op de boten ging de sfeer vrolijk door. Iedereen keek zijn ogen uit. Wat was het toch bijzonder om de stad vanaf het water te kunnen beleven. Het was niet iedereen meteen duidelijk dat deze bijzondere activiteit onderdeel maakte van Utrecht 900, maar des te meer was men zich ervan bewust dat de vaartochten werden georganiseerd om in verbinding te komen met elkaar. En dat is meer dan gelukt. Tussen de live optredens door, die langs de route werden verzorgd door studenten van het conservatorium, klonk er vanaf diverse boten gezang en gelach. Een enkeling ging zelfs een stap verder door in het gangpad een dansje te doen. En daar kon de ander moeilijk bij achter blijven natuurlijk. En zo veranderde een rustige rondvaart in een heuse partyboot!

Het Gouden Gracht Concert leek met een snelvaart voorbij te gaan, hoewel deze toch ruim 1,5 uur duurde. Vanaf het beginpunt op de Nieuwe kade, tot aan het eindpunt in de laatste bocht van de Catherijnesingel, waar werd afgesloten met een klassiek slotconcert. Tussen deze haltes door werd langs de oude werfkelders, bruggen en mooie beelden onder de Pyke Koch lantaarnpalen gevaren. Uiteraard trokken de  prachtige grachtenhuizen en de ingepakte Domtoren ook de aandacht.

Om de belevenis nog completer te maken, konden de deelnemende ouderen en hun straatbewoners gedurende de tour genieten van heerlijke Utrechtse hapjes en drankjes. Maar het allermooiste was natuurlijk om alle deelnemers zo te zien te genieten. De leuke praatjes, de grote glimlachen op de gezichten en het meebewegen op de muziek tijdens de optredens was goud waard. En met de binnen stromende bedankjes voor een prachtige ervaring valt het besef over hoe waardevol de inzet van Gouden Dagen nu echt is. Volop genieten voor iedereen!