Skip to main content

UTRECHTSE OUDEREN KRIJGEN GOUDEN KOETS

Utrecht – Utrechtse ouderen die slecht ter been zijn kunnen vanaf 9 september gebruik maken van de Gouden Koets. De elektrische auto van stichting Gouden Dagen wordt onthuld door waarnemend burgemeester Peter den Oudsten en heeft als doel ouderen uit hun isolement te halen. 

De feestelijke onthulling vindt plaats bij zorginstelling Vecht en IJssel in de Utrechtse wijk Transwijk. Bewoners én omwonenden kunnen tegen betaling van 1,50 euro gebruik maken van het voertuig dat door gedetailleerde bestickering daadwerkelijk oogt als de Gouden Koets van de Oranjes. Het vervoermiddel is uitsluitend bedoeld voor leuke, nuttige en sociale uitjes zoals een bezoek aan familie of vrienden of een ritje naar de (super)markt, het terras of een tuincentrum.   

De overheid stimuleert ouderen langer zelfstandig te blijven wonen. Of ze dan nog de deur uit kunnen, valt vaak onder hun eigen verantwoordelijkheid. Helaas is dat voor veel ouderen niet vanzelfsprekend. Met de Gouden Koets wil stichting Gouden Dagen daar verandering in brengen. Zeker op momenten dat er een zware boodschappen tas in het spel is of dat het al donker is op straat, kan de ‘koets’ uitkomst bieden.

We maken er een feestelijk moment van met livemuziek door ouderen, een hapje en drankje en natuurlijk de aanwezigheid van de waarnemend burgemeester Peter den Oudsten.

De Gouden Koets is mede mogelijk gemaakt door het Initiatieven fonds Utrecht, Buurtpact, Elise Mathilde Stichting, Van Baaren Stichting en het Richard Hoogland fonds.

STICHTING GOUDEN DAGEN STIMULEERT OUDEREN ER WEER OP UIT TE GAAN. VOOR KORTE AFSTANDEN IN DE BUURT, STAAT DE GOUDEN KOETS KLAAR!