Skip to main content

Gouden Dagen nu sterk vertegenwoordigd in Amstelveen

By 12-02-2018mei 17th, 2018Gouden dagen actueel

12 februari 2018, Amstelveen – Ouderenorganisatie Gouden Dagen maakt een stormachtige groei door en verwelkomt met trots vijf nieuwe deelnemers in Amstelveen. Eenzame ouderen uit de wijk zijn voortaan welkom in zorginstellingen Groenelaan, Klaasje Zevenster, Nieuw Vredeveld, Zonnehuis Amstelveen en De Luwte. Dit vieren we met een speciaal feest op het Raadhuis in Amstelveen.

Maar liefst veertig ouderen zijn uitgenodigd om 16 februari op het Raadhuis te genieten van muziek, koffie en gebak. Directeur Jan Romme van Gouden Dagen is uiteraard aanwezig en ook wethouder Jeroen Brandes maakt zijn opwachting. Die laatste is verantwoordelijk voor eenzaamheidsbestrijding in Amstelveen. Hij is van mening dat Gouden Dagen daar een sleutelrol in kan vervullen.

In totaal sluiten zich dus in een keer vijf Amstelveense vestigingen aan bij Gouden Dagen. De stichting maakt zich sterk voor thuiswonende ouderen – dit zijn 92 procent van alle ouderen in Nederland(!). Dat doet Gouden Dagen onder meer door in het hele land structureel activiteiten aan te bieden in buurthuizen en verpleegcentra. Via een landelijk netwerk worden zo duizenden eenzame ouderen uit hun isolement gehaald.

En nu dus ook in Amstelveen. Hier biedt Gouden Dagen thuiswonende ouderen elke maand de gelegenheid om een gratis kopje koffie te komen drinken. Het gaat daarbij vooral om het sociale contact dat men met elkaar opbouwt.

Op Groenelaan is iedereen welkom op de 1e dinsdag van de maand. Bij Klaasje Zevenster is dat op de 2e dinsdag van de maand, bij Nieuw Vredeveld op de 2e woensdag, op Zonnehuis Amstelveen de 3e dinsdag en bij De Luwte is het iedere 4e woensdag van de maand, allemaal van 10.30 – 11.30 uur.