Skip to main content

WAT WAS HET GENIETEN TIJDENS HET KERSTCONCERT! NU AL WORDT UITGEKEKEN NAAR EEN VOLGENDE EDITIE.

Het eerste Gouden Kerstconcert was groots! Of zoals pianist Wouter Harbers schrijft: “Het concert in Het Amsterdams Concertgebouw was zoals ik hoopte: alsof ik in mijn eigen droom was beland.”

En in die droom heeft Wouter Harbers alle aanwezigen meegenomen op maandag 23 december jl.. Vanaf het begin tot aan het eind, wisten de klassieke klanken te verrassen, te ontroeren en de aandacht vast te grijpen. Een prachtig muzikaal spektakel zo vlak voor de feestdagen.

Het programma bestond uit een mix van klassieke en moderne stukken, allen met een link naar het traditionele kerstverhaal. En die link werd voorafgaand elk stuk mondeling toegelicht door Wouter zelf. Waarna de pianist en zijn entourage, bestaande uit een selecte groep getalenteerde zangers en muzikanten, de sterren van de hemel speelden. 

In de uitverkochte kleine zaal van Het Amsterdams Concertgebouw waande ieder zich even in een hele andere wereld.

Klassieke muziek, daar kun je niet om heen, maar dit concert wist te raken. De combinatie van de gekozen stukken, de verhaallijn, de energie waarmee gespeeld werd en de locatie, zorgden voor een onvergetelijke beleving.

Geen wonder dat de musici na afloop getrakteerd werden op een welverdiend, oorverdovend applaus. In de gang was er nog even de gelegenheid Wouter Harbers te ontmoeten en het moment vast te leggen op camera. Waarbij er stiekem al geïnformeerd werd naar een volgende editie.

Voor allen die benieuwd zijn naar het programma, hier het complete muziekoverzicht van het Kerstconcert.

Mede mogelijk gemaakt door Stichting Sluyterman Van Loo.