Skip to main content

HARTVERWARMENDE REACTIES STROMEN BINNEN N.A.V. DE GOUDEN TABLET ACTIE! EEN MOOI INITIATIEF DAT ERVOOR ZORGT DAT OUDEREN KUNNEN BEELDBELLEN MET HUN DIERBAREN. SIMPEL EN VAN ONSCHATBARE WAARDE. LEES HIER VERSCHILLENDE VERHALEN.

Viva! – locatie de Marke:┬á “De tablets zijn er en we hebben er al een paar in gebruik! Super gaaf, bedankt!!”

Treant Zorggroep – locatie Zuidermarke: “We zijn druk bezig met het videobellen en krijgen zulke leuke, lieve soms emotionele reacties van zowel de familie als de oudere. Heel hartelijk dank voor de tablets. Het is een ware uitkomst in deze tijd. De oudere die niet meer zijn familie kan bezoeken is heel erg blij dat er op deze manier contact is en ze de familieleden ook kunnen zien en goed kunnen horen (vaak beter als via de telefoon)! Super dat jullie de tablets hebben geregeld en ge├»nstalleerd. Geweldig!”

Mw. L. is 102 jaar en woont in Zuidermarke in Emmen. Haar familie bezoekt haar gewoonlijk bijna dagelijks. Door het coronavirus krijgt ze geen bezoek en zit ze alleen in haar appartement. Door de komst van de tablets videobelt ze nu 2x per week met haar kinderen en kleinkinderen. Ze vindt het zo fijn om hun te kunnen zien en spreken. Ze kan zelf niet bellen omdat ze doof is en daardoor zegt ze heel blij te zijn dat contact heeft en de familie kan zien. Ze kijkt uit naar die momenten en geniet er intens van. Haar dag is weer goed als ze haar familie heeft gezien en gesproken.

“Ik sprak de zorg een paar uur later over mw. en ze vertelde dat mw. nog ontroerd is over het gesprek en zich zo gelukkig voelt nu ze weer contact heeft met haar nichtje. Dat is toch super.”

“Mw. B is 100 jaar en woont ook in Zuidermarke in Emmen. Gewoonlijk komt haar nichtje haar wekelijks bezoeken en verzorgt liefdevol haar boodschappen en de was. Nu kan ze het alleen maar bij de voordeur afgeven en mw. zwaait dan even vanaf haar balkon naar haar nichtje. Ze kan niet bellen omdat ze haar niet kan verstaan. Ze is heel blij met het videobellen en dan haar nichtje en haar man weer zien en ook verstaan. Ik laat via de tablet het nichtje zien wat mw. nog in de koelkast en voorraadkast heeft staan zodat ze ziet wat er aangevuld moet worden. Mw. zegt heel blij te zijn dat ze elkaar nog even kunnen zien en spreken.”

“Mw. I. is een dame op leeftijd die woonachtig in Emmen is. Ze heeft altijd een goed contact met haar dochter gehad, die ook heel betrokken bij haar is. Mw. heeft wat klachten op het gebied van haar gezondheid maar woont nog op zichzelf. Helaas is het nu niet meer mogelijk om contact met haar dochter te hebben door het coronavirus. Door de gift van Gouden Dagen videobelt mw. met regelmaat haar dochter en daar zijn beiden heel blij mee. Ze zien en spreken elkaar weer waardoor er weer kleur aan hun dag komt.”

STICHTING GOUDEN DAGEN GEEFT OUDEREN EEN MOMENT OM NAAR UIT TE ZIEN: BEELDBELLEN MET FAMILIE EN VRIENDEN