Skip to main content

Gouden Koffie voor eenzame ouderen dankzij statiegeldactie

By 27-10-2017mei 17th, 2018Gouden dagen actueel

27 oktober 2017, Bilthoven – Het is eigenlijk heel simpel: uw lege fles helpt Gouden Dagen ouderen uit hun isolement te halen. Dankzij de opbrengst van de statiegeldactie kunnen eenzame ouderen samen worden gebracht om gezellig koffie te drinken. Want aandacht is en blijft het beste recept voor deze kwetsbare bevolkingsgroep. En met uw fles helpt u ouderen in Emmen.

Van ouderen wordt verwacht dat zij steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Helaas raken velen daardoor geïsoleerd. Partner, familie en vrienden vallen weg en kinderen wonen vaak niet in de buurt. Als ook het lijf niet meer meewerkt, wordt erop uit trekken steeds moeilijker.

Juist voor die ouderen maakt Gouden Dagen zich hard. Samen ergens iets drinken is zoveel meer dan alleen het nuttigen van een versnapering. Het is samen iets doen, een praatje maken, even weg zijn van huis. Kortom: Gouden Koffie.

Gouden Dagen is hét goede doel voor kwetsbare ouderen, een nationale organisatie die ook in uw gemeente actief is. In uw gemeente hebben wij vele vrijwilligers die deze ouderen opzoeken en hen weer onder de mensen brengen. Door middel van veel gezellige, leuke en memorabele ontmoetingsmomenten. Niet eenmalig maar structureel, het hele jaar door.

De statiegeldactie zal overigens hele maand november plaatsvinden bij Albert Heijn Baander (Baander 165, 7811 HT) in Emmen.