Skip to main content

Dinsdag 26 juni, het belooft de warmste zomerdag dit seizoen te worden. Een ware hittegolf die zich als een deken over het land ontvouwt en door het RIVM met code rood wordt bestempeld. Hoog tijd voor een beetje verkoeling, vindt Stichting Gouden Dagen. En wat is er op zo’n dag nu leuker dan ijs, water en gezelligheid.

 

De bewoners van woonzorgcentrum Zuylenstede worden vandaag verrast met de Gouden verkoelingsparty, die om klokslag 11.00 uur helemaal los gaat. De Gouden loper is voor deze gelegenheid uitgerold. De groene binnenplaats is omgetoverd tot een waar kleurenspektakel  en aangekleed met parasols, slingers en Hawaiiaanse accessoires. Uiteraard maken de iconische voetenbadjes, in de vormen van een draak, eenhoorn, en zwaan, de sfeer compleet.

 

De stoelen rondom de gezellige tafels raken snel vol, er is koffie met koekjes in overvloed en op de achtergrond klinken de vrolijke noten van de accordeon. Overal is het enthousiasme te voelen en tussen het lachen en praten door trekken de eerste waaghalzen de schoenen uit. Voorzichtig of juist met een kleine plons gaan de voeten het water in. “Wanneer komen nu de ijsjes?”, roept een van de bewoners dan. En voilà, daar komen de verzorgers de tuin in met grote schalen in de hand, met elk een mix waterijsjes.

 

Het is de rest van de middag genieten geblazen voor de bewoners. Met deze lekkere verkoeling zijn zij klaar voor de hitte. Laat de zon maar komen!

Bekijk hier de beelden van de uitzending Hart van Nederland, welke op 25 juni om 19.00 uur is uitgezonden. Scrol de tijdsbalk door naar 2.03 minuten.