Skip to main content

Bejaarde coureurs geven les in karakter!

 

Eindelijk is het dan zo ver. Na een periode van mentale voorbereiding en training op stuurbehendigheid, is het tijd voor het echte werk! Vol enthousiasme arriveren tientallen ouderen op het circuit van Zandvoort om mee te doen aan het NK Scootmobiel 2019. Allen met hetzelfde doel: als eerste over de finish. „Wij gaan winnen, anders prik ik alle banden lek.”

 

Met stralende zon bij aankomst belooft het niet alleen een spectaculaire, maar ook nog eens een mooie dag te worden. Ineens verzamelen donkere wolken zich in de verte, die met hoge snelheid richting het speels opgezette parcour dringen. Maar zelfs de meest zware regenbuien lukt het niet het fanatisme onder de deelnemers weg te spoelen.

 

Met dit nieuwe decor gaat de race van start waar in teamverband tegen elkaar wordt gestreden. De coureurs moeten verschillende obstakels omzeilen en worden flink op de proef gesteld. Hard door de bochten scheuren en zigzaggend tussen pionnen door. En alsof dat nog niet genoeg is, onderweg ook nog een tennisbal meepakken. Geen beweging blijft ongezien en wie stiekem afwijkt van de spelregels wordt hard teruggefloten. De scheidsrechter is er niks bij!

 

Na 12 spannende rondes gejuich, gelach en gescheur, worden de punten door de vakkundige jury opgeteld. Vol spanning kijken de deelnemers uit naar dit moment. Hier was het immers allemaal om te doen: de uitslag. De drie beste coureurs ontvangen een gouden beker en mooie plek op het erepodium als beloning voor de knappe prestaties. Gedurende de uitreiking wordt hard geklapt en stiekem al weer uitgekeken naar de volgende editie.

Bekijk hier een compilatie van het NK scootmobiel 2019.