Skip to main content

Gratis Gouden Koffie voor kwetsbare ouderen in Nederland

By 18-08-2016april 6th, 2017Gouden dagen actueel

18-08-2016 – Op vrijdag 19 augustus start de landelijke uitrol van Gouden Koffie met het eerste Gouden Koffiemoment voor ouderen. Alhoewel het drinken van een kopje koffie voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld is, is het ook een ontzettend belangrijk middel om kwetsbare ouderen te bereiken. Daar denkt u tijdens uw eigen kopje koffie vermoedelijk niet aan…

Bijna een derde van alle ouderen in Nederland kwetsbaar, de helft ervaart eenzaamheid en bijna een zesde is depressief… en deze groep groeit. Stichting Gouden Dagen werkt samen met het grote netwerk van zorg- en welzijnslocaties om deze groep ouderen te vinden en te bereiken. Want het belangrijkste probleem waar de organisaties die iets willen betekenen voor ouderen tegenaanlopen, is het feit dat de kwetsbare oudere moeilijk te vinden is… niet zelf aanklopt. “Het vinden van kwetsbare ouderen om de kwaliteit van hun leven te bevorderen staat aan de basis van de doelstelling van de Stichting Gouden Dagen,” zegt directeur Jan Romme. “Gouden Koffie, een gratis koffiemoment voor alle ouderen in Nederland, is hierin een belangrijk middel”.

Bijzonder aan het Gouden Koffiemoment op vrijdag 19 augustus is dat de brandweer aansluit. Niet alleen heeft een aantal dames de vurige wens om met een brandweerman een kopje koffie te drinken. Ook gaat de wens van mevrouw Ghirad (86) om met een brandweerslang te spuiten in vervulling. Een wedstrijdje blikken omver spuiten staat vermoedelijk ook op het programma. “Als brandweer willen we graag van betekenis zijn voor kwetsbare ouderen. Als wij dit tijdens een Gouden Koffiemoment kunnen doen, doen we het graag”, aldus de heer Fokker van de Brandweer in Utrecht.

Het Gouden Koffiemoment vindt plaats bij Gouden Dagen Utrecht op woonzorglocatie Transwijk en start om 10.00 en eindigt om 11.30 uur. Gouden Dagen werkt samen met juist de zorg- en welzijnsinstellingen omdat zij de faciliteiten om ouderen en mensen uit de wijk via gratis koffie met elkaar te verbinden. Door Gouden Koffie ontstaan er structureel Gouden Koffiemomenten voor ouderen in Nederland.