Skip to main content

Persbericht: Maarten de Gruyter treedt toe tot raad van toezicht Gouden Dagen

Ondernemer wil eenzaamheid onder ouderen verminderen 

Amsterdam, 5 maart 2020 – Maarten de Gruyter, directeur van vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter, is toegetreden tot de raad van toezicht van Stichting Gouden Dagen. Die organisatie gaat met allerlei uitstapjes en andere initiatieven eenzaamheid onder ouderen te lijf.

Maarten de Gruyter hoefde niet lang na te denken toen hem werd gevraagd een rol te spelen bij deze goede doelenorganisatie. “We hopen allemaal gelukkig en in goede gezondheid onze oude dag te kunnen vieren. Helaas geldt dat lang niet voor iedereen. Het verlies van gezondheid, mobiliteit maar ook dierbaren maakt ouderen kwetsbaar en eenzaam. Daarom is het werk van Stichting Gouden Dagen van groot belang. Ik draag graag mijn steentje bij om ook voor senioren de kwaliteit van leven zo veel mogelijk te behouden.”

Diabetes

De Gruyter heeft veel ervaring met fondsenwerving. De vastgoedman van het jaar 2018 is oprichter en erevoorzitter van stichting DON (Diabetes Onderzoek Nederland). Met zijn fundraising-initiatieven haalden hij miljoenen op voor wetenschappelijk onderzoek naar genezing voor debetes type 1. 

Stichting Gouden Dagen is vereerd dat de ondernemer tot de raad van toezicht is toegetreden. “Maarten is een gepassioneerd iemand met hart voor zaken waar hij zich aan verbindt en in gelooft”, zegt directrice Liesbeth Gaasbeek. “Hij heeft een brede maatschappelijke interesse die past bij ons uiterst maatschappelijke thema: zelfredzaamheid van ouderen. Maarten weet vanuit zijn commerciële rol en achtergrond hoe je bijvoorbeeld naar financiering van projecten kunt kijken, maar heeft ook de ervaring op het gebied van fondsenwerving. Kijk maar naar wat hij bij stichting DON heeft gerealiseerd.” 

Over Boelens de Gruyter

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter is specialist in binnenstedelijke herontwikkeling. Boelens de Gruyter vindt het een uitdaging om bestaande gebouwen te transformeren om ze een duurzame nieuwe toekomst te geven. Maar ook om bestaande binnenstedelijke gebieden te herontwikkelen tot een compleet nieuwe bestemming. Voorbeelden zijn de succesvolle transformaties van de Parooltoren en Trouwgebouw aan de Amsterdamse Wibautstraat. Maar ook de herontwikkelingen van de voormalige KPN-gebouwen in Den Bosch en Venlo naar respectievelijk nieuwe woon-/werk- en museum-/werk-bestemmingen. Boelens de Gruyter is ook partner in de transformatie van de Kanaalzone in Utrecht waar bedrijfsterreinen de komende jaren worden herontwikkeld tot de nieuwe groene stadswijk Merwede.

 

Over Stichting Gouden Dagen

Stichting Gouden Dagen zet zich samen met zorginstellingen, partners en vrijwilligers in om ervoor te zorgen dat de eenzaamheid onder ouderen wordt tegengegaan en het onderwerp meer onder de aandacht komt. Met allerlei activiteiten, zoals samen koffiedrinken en uiteenlopende (culturele) uitstapjes, worden mensen op structurele basis bijeengebracht. Ook probeert de stichting wensen in vervulling te laten gaan. Doel is om de kwaliteit van het leven zo hoog mogelijk te houden. Gouden Dagen richt zich niet alleen op ouderen in zorginstellingen, maar ook op het groeiende aantal senioren dat nog zelfstandig woont.   

“Maarten is een gepassioneerd iemand met hart voor zaken waar hij zich aan verbindt en in gelooft”, zegt directrice Liesbeth Gaasbeek.